General project description
A kolozsvári fiatalok szükségleteinek és lehetőségének interdiszciplináris felmérése
Kontextus

Kolozsvár és metropolis övezete Románia nyolc legnagyobb metropolisz övezetének egyike. Az elmúlt években Kolozsvárt kísérletezés és innovatív megközelítések jellemezték, ezáltal meghatározta a regionális és nemzeti tendenciákat az elsősorban a fiatalokra koncentráló részvétel és a városi innováció területén. Míg Kolozsváron – és általában véve a kolozsvári metropolisz övezetben – egyre szaporodnak a fiatalokat célzó önálló kezdeményezések, ezek sokszor nagyon különböznek egymástól, és nem jelennek meg pontosan a közérdekű adatok között.  

Szerepek és funkciók
Információ és ismeretek
Jobb tudatosítása annak, hogy mennyire fontos a fiatalok hozzájárulása későbbi kezdeményezések megtervezésében és gyakorlatba ültetésébe, valamint jelenleg zajló kezdeményezések és az ifjúsági kérdésekkel foglalkozó civil szervezeti kezdeményezések alaposabb megismerése.
Fiatalok bátorítása
A fiatalok részvételre bátorítása azáltal, hogy segítünk hallatni a hangjukat, valamint hozzájárulásuk fokozása az egészségüket, oktatásukat, jólétüket célzó beavatkozásokhoz.
Adatgyűjtés
Kiváló minőségű alapadatok arról, hogy a fiatalok hogyan látják/értelmezik a szükségleteiket, ki és hogyan tudja őket megszólítani, hogyan látják saját magukat, amelyek egy középtávú beavatkozási terv alapját képezik.